Biokit COVID-19

Εξέταση για τον κορωνοϊό SARS -COV-2

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ο βαθμός επικινδυνότητας του SARS-COV-2 καθιστά ασφαλέστερη την κατ΄οίκον δειγματοληψία σε περίπτωση υποψίας κρούσματος. Με την υπηρεσία BIOKIT COVID-19 μπορείτε από τον χώρο σας μειώνοντας τόσο τον κίνδυνο της διασποράς όσο και της άσκοπης έκθεσης, να γνωρίζετε άμεσα και αξιόπιστα εάν έχετε προσβληθεί από τον κορωνοϊόSARS-COV-2. Κόστος 70€

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • 1 Στειλεός
  • 2 Κωδικοί Εξέτασης
  • 1 Μαντηλάκι αλκόολης
  • Οδηγίες χρήσεως

Βήμα 1ο

Αγορά του biokit

Βήμα 2ο

Δειγματοληψία

Βήμα 3ο

Μεταφορά του
δείγματος

Βήμα 4ο

Εξέταση με
μοριακή ανίχνευση

Βήμα 5ο

Παραλαβή του
αποτελέσματος

Βήμα 1ο

Αγορά του biokit

Βήμα 2ο

Δειγματοληψία

Βήμα 3ο

Μεταφορά του δείγματος

Βήμα 4ο

Εξέταση με μοριακή ανίχνευση

Βήμα 5ο

Παραλαβή του αποτελέσματος

Προϊόν κοινοποιημένο στον ΕΟΦ

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 801 11 84000 (από σταθερό) & στο 2106442268 (από σταθερό και κινητό)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα?

To biokit COVID-19 σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορωνοιόSARS-Cov-2), σας προσφέρει ανίχνευση του ιού με μοριακή μέθοδο. Οι μοριακές τεχνικές διαθέτουν την ευαισθησία και την ειδικότητα που απαιτείται για την έγκαιρη και αξιόπιστη ταυτοποίηση του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι εύκολη η δειγματοληψία?

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσεως που εσωκλείονται στο biokit COVID-19 παραλαμβάνετε το δείγμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Σε περίπτωση παραλαβής δείγματος από ανήλικο, η δειγματοληψία πρέπει να διενεργηθεί από ενήλικα.

Ποιος μπορεί να κάνει την εξέταση?

Το biokit Covid -19 απευθύνεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Ειδικά για την περίπτωση των ευπαθών ομάδων αποτελεί την ασφαλέστερη λύση μειώνοντας τον κίνδυνο της περαιτέρω έκθεσης του εξεταζόμενου.

Πως γίνεται η μεταφορά του δείγματος?

Η μεταφορά του δείγματος γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία σε μεταφορές βιολογικού υλικού, υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την θερμοκρασίας συντήρησης του δείγματος μέχρι και το εργαστήριο.

Πότε θα παραλάβω το αποτέλεσμα?

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης αποστέλλεται με email την επόμενη ημέρα, πλην Κυριακών και Επίσημων Αργιών. Η άμεση διαθεσιμότητα του αποτελέσματος συντελεί στην ταχεία λήψη αποφάσεων σχετικά με την απομόνωση του ασθενούς και την προστασία των οικείων του. Για να ανοίξετε το αρχείο με το αποτέλεσμα σας, απαιτείται ο μοναδικός κωδικός εξέτασης, που υπάρχει στο κιτ που έχετε προμηθευτεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο κορωνοϊός SARS-COV-2 αποτελεί ένα νέο στέλεχος Kορωνοϊού, που είναι υπεύθυνος για τη νόσο CORONAVIRUSDISEASE 2019 ή αλλιώς COVID-19 που προκαλεί οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Ανήκει στην οικογένεια των Κορωνοϊών, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως οι ιοί SARS -Cov&MERS-Cov, που προκάλεσαν επιδημίες το 2002 & το 2012 αντίστοιχα.
Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων που παράγονται από βήχα, φτέρνισμα, ομιλία ή αν αγγίξουμε μολυσμένες επιφάνειες και εν συνέχεια τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα μας. Δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπο του 20φορές την ημέρα, κύρια οδός μόλυνσης είναι μέσω των χεριών.
Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πυρετό, βήχα, δύσπνοια, εξάντληση και εμφανίζονται σε 2-14 ημέρες από την μόλυνση. Πιο ευάλωτοι στην λοίμωξη είναι οι ευπαθείς ομάδες που περιλαμβάνουν ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και διαβήτη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Λόγω υψηλού κινδύνου για εμφάνιση
σοβαρής νόσου και επιπλοκών
συμβουλευόμαστε πάντα τις οδηγίες του
Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της
Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Πριν φύγετε…

Σε περίπτωση που δεν σας καλύπτει κάποιο από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, επικοινωνήστε για άμεση αποστολή στο χώρο σας και παραλαβή του δείγματος στα τηλέφωνα 801 11 84000 (από σταθερό) & στο 2106442268 (από σταθερό και κινητό)