Product total
Options total
Grand total

63.00 Για οικογενειακά ή εταιρικά πακέτα επικοινωνήσετε μαζί μας

βIOKIT COVID-19

Εξέταση για τον κορωνοϊό SARS -COV-2

Το βIOKIT COVID-19 είναι εξέταση για την μοριακή ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Περιλαμβάνει την εύκολη και γρήγορη λήψη δείγματος στον χώρο σας μέσω αυτοληψίας, την ασφαλή μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο και τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης με σύγχρονες μοριακές τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο την ίδια ημέρα και φέρει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο και διενεργεί την εξέταση.

Περιεχόμενα

1 Στειλεός

1 Μαντηλάκι αλκοόλης

2 Κωδικοί εξέτασης

1 Εντολή εξέτασης

Η διαδικασία σε 5 βήματα


βIOKIT COVID-19

Εύκολη και γρήγορη κατ’ οίκον λήψη δείγματος

Συχνές ερωτήσεις

Είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα?

To biokit COVID-19 σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορωνοιόSARS-Cov-2), σας προσφέρει ανίχνευση του ιού με μοριακή μέθοδο. Οι μοριακές τεχνικές διαθέτουν την ευαισθησία και την ειδικότητα που απαιτείται για την έγκαιρη και αξιόπιστη ταυτοποίηση του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. εκτός από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα παρέχει ερευνητικό και διαγνωστικό έργο με την λειτουργεία Ειδικών Μονάδων όπως η Μονάδα Ιολογίας που εξειδικεύεται στην τυποποίηση και ανίχνευση ιών και βακτηρίων. Το εργαστήριο εφαρμόζει πρωτόκολλα μοριακής ανίχνευσης υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας και αποτελεί το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης και Sars-Cov2.

Είναι εύκολη η δειγματοληψία?

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσεως που εσωκλείονται στο biokit COVID-19 παραλαμβάνετε το δείγμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Σε περίπτωση παραλαβής δείγματος από ανήλικο, η δειγματοληψία πρέπει να διενεργηθεί από ενήλικα.

Ποιος μπορεί να κάνει την εξέταση?

Το biokit Covid -19 απευθύνεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Ειδικά για την περίπτωση των ευπαθών ομάδων αποτελεί την ασφαλέστερη λύση μειώνοντας τον κίνδυνο της περαιτέρω έκθεσης του εξεταζόμενου.

Πως γίνεται η μεταφορά του δείγματος?

Η μεταφορά του δείγματος γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία σε μεταφορές βιολογικού υλικού, υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την θερμοκρασίας συντήρησης του δείγματος μέχρι και το εργαστήριο.

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης αποστέλλεται με email την ίδια ημέρα. Η άμεση διαθεσιμότητα του αποτελέσματος συντελεί στην ταχεία λήψη αποφάσεων σχετικά με την απομόνωση του ασθενούς και την προστασία των οικείων του. Για να ανοίξετε το αρχείο με το αποτέλεσμα σας, απαιτείται ο μοναδικός κωδικός εξέτασης, που υπάρχει στο κιτ που έχετε προμηθευτεί.

Πληροφορίες για το νέο κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός SARS-COV-2 αποτελεί ένα νέο στέλεχος Kορωνοϊού, που είναι υπεύθυνος για τη νόσο CORONAVIRUSDISEASE 2019 ή αλλιώς COVID-19 που προκαλεί οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Ανήκει στην οικογένεια των Κορωνοϊών, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως οι ιοί SARS -Cov&MERS-Cov, που προκάλεσαν επιδημίες το 2002 & το 2012 αντίστοιχα.

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων που παράγονται από βήχα, φτέρνισμα, ομιλία ή αν αγγίξουμε μολυσμένες επιφάνειες και εν συνέχεια τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα μας. Δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπο του 20φορές την ημέρα, κύρια οδός μόλυνσης είναι μέσω των χεριών.
Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πυρετό, βήχα, δύσπνοια, εξάντληση και εμφανίζονται σε 2-14 ημέρες από την μόλυνση. Πιο ευάλωτοι στην λοίμωξη είναι οι ευπαθείς ομάδες που περιλαμβάνουν ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και διαβήτη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ