ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

βΙΟΚΙΤ RSV

Εξέταση για αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV (Respiratory Syncytial Virus) σε παιδιά

Το βIOKIT RSV είναι εξέταση για την μοριακή ανίχνευση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού-RSV (Respiratory Syncytial Virus) σε παιδιά. Περιλαμβάνει την εύκολη και γρήγορη λήψη δείγματος στον χώρο σας, την ασφαλή μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο και τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης με σύγχρονες μοριακές τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο την επόμενη εργάσιμη ημέρα και φέρει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο και διενεργεί την εξέταση.

Περιεχόμενα

1Στειλεός

1Μαντηλάκι αλκοόλης

2Κωδικοί εξέτασης

1Εντολή εξέτασης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πού γίνεται η ανάλυση?

Η μοριακή ανάλυση γίνεται στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, επανδρωμένο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, ακολουθεί πρωτόκολλα μοριακής ανίχνευσης υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας, ενώ αποτελεί Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος και Εργαστήριο Πιστοποιημένο για την τυποποίηση και ανίχνευση του SARS-CoV-2.

Πότε θα παραλάβω το αποτέλεσμα?

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης αποστέλλεται με email την επόμενη ημέρα, πλην Κυριακών και Επίσημων Αργιών. Η άμεση διαθεσιμότητα του αποτελέσματος συντελεί στην ταχεία λήψη αποφάσεων σχετικά με την θεραπεία που θα λάβει το παιδί σας σύμφωνα με τις οδηγίες του Παιδιάτρου.
Για να ανοίξετε το αρχείο με το αποτέλεσμα σας, απαιτείται ο μοναδικός κωδικός εξέτασης, που υπάρχει στο κιτ που έχετε προμηθευτεί.

Γενικές Πληροφορίες για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (sin-SISH-uhl), ή ο RSV, είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός, που προκαλεί λοιμώξεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού και συνήθως στην χώρα μας εμφανίζεται από το φθινόπωρο έως την άνοιξη που μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων από φτάρνισμα ή βήχα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από RSV παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, παρόμοια με του κοινού κρυολογήματος και αναρρώνουν σε μία ή δύο εβδομάδες.
Μπορεί εν τούτοις να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων, με πιο ευάλωτες τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.

Βρέφη & μικρά παιδιά

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός ή RSV είναι ένας πολύ κοινός ιός της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, που προσβάλλει όλα σχεδόν τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών.

Ωστόσο, τα πολύ μικρά βρέφη, τα παιδιά και βρέφη με ιστορικό προωρότητας, άσθμα, προηγούμενα επεισόδια βρογχιολίτιδας, παιδιά με καρδιολογικά, νευρολογικά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, διότι μπορεί να προκληθεί σοβαρότερη λοίμωξη, όπως Βρογχιολίτιδα (φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα) και Πνευμονία (λοίμωξη των πνευμόνων).

Τα πρώιμα συμπτώματα του RSV στα βρέφη μπορεί να είναι ήπια και να επιδεινώνονται με την πρόοδο της νόσου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ρινική καταρροή, ταχύπνοια, βήχα που μπορεί να προχωρήσει σε συριγμό, ευερεθιστότητα, μειωμένη δραστηριότητα.

Βιβλιογραφία

https://www.cdc.gov/rsv/index.html
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/respiratory-syncytial-virus/symptoms-causes/syc-20353098