σύντομα διαθέσιμο

βIOKIT STD

Εξέταση για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα - Sexually Transmitted Diseases

Το βIOKIT STD είναι εξέταση για την μοριακή ανίχνευση Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων – Sexually Transmitted Diseases. Περιλαμβάνει την εύκολη, γρήγορη και με απόλυτη διακριτικότητα λήψη δείγματος στον χώρο σας μέσω αυτοληψίας, την ασφαλή μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο και τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης με σύγχρονες μοριακές τεχνικές. Το αποτέλεσμα φέρει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο και διενεργεί την εξέταση.

Περιεχόμενα

1 Στειλεός

1 Μαντηλάκι αλκοόλης

2 Κωδικοί εξέτασης

1 Εντολή εξέτασης

Η διαδικασία σε 5 βήματα


Συχνές ερωτήσεις

Από ποια ΣΜΝ μπορώ να μάθω εάν έχω προσβληθεί?

Το διαγνωστικό αποτέλεσμα που θα λάβετε θα σας ενημερώσει εάν έχετε μολυνθεί από :

 • Ureaplasma urealyticum
 • Ureaplasma parvum
 • Gardnerella vaginalis
 • Trichomonas vaginalis
 • Chlamydia trachomatis
 • Neisseria gonorrhoae
 • Candida Albicans
 • Mycoplasma hominid
 • Mycoplasma genitalium
 • Herpes simplex virus 1-HSV 1
 • Herpes simplex virus 2-HSV 2
 • Treponema pallidum
Είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα?

To biokit STD σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), σας προσφέρει ανίχνευση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων με μοριακή ανίχνευση. H εξέταση διαθέτει την ευαισθησία και την ειδικότητα που απαιτείται για την έγκαιρη και αξιόπιστη ανίχνευση των STD στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. εκτός από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα παρέχει ερευνητικό και διαγνωστικό έργο με την λειτουργεία Ειδικών Μονάδων όπως η Μονάδα Ιολογίας που εξειδικεύεται στην τυποποίηση και ανίχνευση ιών και βακτηρίων. Το εργαστήριο εφαρμόζει πρωτόκολλα μοριακής ανίχνευσης υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας και αποτελεί το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης και Sars-Cov2.

Είναι εύκολη η δειγματοληψία?

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσεως που εσωκλείονται στο biokit STD παραλαμβάνετε το δείγμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα.

Ποιος μπορεί να κάνει την εξέταση?

Το biokit STD απευθύνεται σε κάθε ενήλικα (άρρεν ή θήλυ), ο οποίος έχει υποψίες ότι νοσεί από STD και αποτελεί την ασφαλέστερη και πλέον διακριτική μέθοδο ανίχνευσης τους.

Πως γίνεται η μεταφορά του δείγματος?

Η μεταφορά του δείγματος γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία σε μεταφορές βιολογικού υλικού, υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την θερμοκρασίας συντήρησης του δείγματος μέχρι και το εργαστήριο.

Πότε θα παραλάβω το αποτέλεσμα?

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.
Το αρχείο με το αποτέλεσμα σας είναι κλειδωμένο και για την λήψη του απαιτείται ο μοναδικός κωδικός εξέτασης, που υπάρχει στο κιτ που έχετε προμηθευτεί.

Η εξέταση των STD, που ανιχνεύονται με το Biokit STD δεν περιλαμβάνεται στις εξετάσεις που παρέχονται δωρεάν στους ασφαλιζόμενους από τον ΕΟΠΠΥ.

Πληροφορίες για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ή αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο, αλλά όχι αποκλειστικά, μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, μύκητες, πρωτόζωα και παράσιτα που σχετίζονται με την σύφιλη, τη γονόρροια, τις χλαμυδιακές λοιμώξεις, τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τη βακτηριακή κόλπως κ.α.

Η συνήθης συμπτωματολογία περιλαμβάνει πόνο ή κάψιμο κατά τη σεξουαλική επαφή ή την ούρηση, φαγούρα, εξανθήματα ή πληγές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ασυνήθιστη έκκριση υγρών από τον κόλπο & το πέος.

Τα ποσοστά των STD παραμένουν παρά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις υψηλά στα περισσότερα μέρη του κόσμου και αποτελούν σημαντικά αίτια για μακροχρόνιες φλεγμονές, υπογονιμότητα, ουρολοιμώξεις, προστατίτιδες, κολπίτιδες, ουρηθρίτιδες και μυκητιάσεις.

Καθώς η προσβολή από STD δεν είναι άμεσα αντιληπτή ο ασθενής θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τον/την ερωτική του σύντροφό. Για τους λόγους αυτούς η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των STD είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς περιορίζει την εξάπλωση και συντελεί στην άμεση χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας από τον θεράποντα ιατρό μας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ