Συχνές Ερωτήσεις

Είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα?

Η μοριακή ανάλυση (PCR) του δείγματος γίνεται σε πιστοποιημένο Εργαστήριο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εξειδίκευση στις πιο σύγχρονες τεχνικές. Η μοριακή ανίχνευση, σε αντίθεση με άλλους είδους διαγνωστικές μεθόδους, διαθέτει την ευαισθησία και την ειδικότητα που απαιτείται για την έγκαιρη και αξιόπιστη ταυτοποίηση του εκάστοτε ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι εύκολη η δειγματοληψία?

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις αναλυτικές οδηγίες χρήσεως που εσωκλείονται στο kit, λαμβάνετε το δείγμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Σε περίπτωση που η λήψη δείγματος αφορά ανήλικο, η δειγματοληψία πρέπει να διενεργηθεί από ενήλικα.

Ποιος μπορεί να κάνει την εξέταση?

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Παρέχει ιδιωτικότητα, άνεση και περιορίζει την ανάγκη μετακίνησης. Ειδικά για την περίπτωση των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά αποτελεί την ασφαλέστερη λύση μειώνοντας τον κίνδυνο της περαιτέρω έκθεσης σε χώρους με άλλους εξεταζόμενους.

Πως γίνεται η μεταφορά του δείγματος?

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του δείγματος παραλαμβάνει το δείγμα προσωπικό από εξειδικευμένη εταιρεία σε μεταφορές βιολογικών υλικών. Το δείγμα μεταφέρεται στο εργαστήριο υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την θερμοκρασία συντήρησης και την ασφαλή μεταφορά του.

Οι εξετάσεις συνταγογραφούνται?

Οι μοριακές εξετάσεις που γίνονται μέσω της υπηρεσίας ΒΙΟΚΙΤ δεν περιλαμβάνεται στις εξετάσεις που παρέχονται δωρεάν στους ασφαλιζόμενους από τον ΕΟΠΠΥ.